Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 07:10

Стампедо током поделе хуманитарне помоћи у Јемену, погинуло најмање 78 људи

Најмање 78 људи погинуло је у стампеду у главном граду Јемена, Сани, када је, приликом поделе хуманитарне помоћи за празник Рамазан, дошло до хаотичне гужве.
Неколико људи је повређено, а 13 је било у критичном стању, јавила је телевизија Ал Масира >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << коју воде Хути, позивајући се на директора здравства у Сани.

Стампедо се догодио током поделе добротворних прилога у последњим данима муслиманског светог месеца Рамазана, саопштио је портпарол Министарства унутрашњих послова које контролишу Хути.
Стотине људи окупило се у школи да прими донације, које су износиле 5.000 јеменских ријала, или око девет долара по особи, изјавила су за Ројтерс два сведока укључена у акцију спасавања.
На видео снимку који је телевизија објавила у апликацији за размену порука Телеграм види се гомила окупљених људи, док неки вриште и вичу и пружају руку како би били извучени на сигурно. Обезбеђење се, наводи Ројтерс, борило да успостави контролу.
Два трговца одговорна за организацију донација приведена су и истрага је у току, саопштило је министарство унутрашњих послова.
Побуњени Хути управљају градом Саном, од када су свргли владу пре осам година.
Ројтерс наводи да у Јемену већ осам година траје грађански рат у ком је погинуло десетине хиљада људи, који је уништио економију и гурнуо милионе у глад.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.