Izvor: RTS, 25.Jul.2023, 15:42

Курти: Група од 72 полицајаца из невећинских заједница ступила на дужност

Премијер у Приштини Аљбин Курти потврдио је да је прва група од 72 нова полицајца ступила на дужност на северу Косова и Метохије, на места припадника полиције који су прошле године колективно поднели оставке.
Аљбин Курти је на друштвеним мрежама >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << саопштио да је у групи 45 полицајаца српске националности, 16 је бошњачке, осморо је Рома, Ашкалија и Египћана, док је троје из турске заједнице.

"Новодипломирани полицајци косовске полиције из невећинских заједница почели су ове недеље са радом на северу земље. 45 официра су Срби, 16 је Бошњака, осам Рома, Ашкалија и Египћана и троје Турака. Захваљујемо им се на услузи и желимо им успех", написао је Курти.
У новембру прошле године регионалној дирекцији полиције у Северној Митровици поднето је 578 оставки, од чега 461 из полиције јавног реда, 107 из граничне полиције и 10 из истраге.
Полицајци, махом српске националности, тада су се придружили председницима општина и одборницима скупштина Северна Митровица, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан у колективном напуштању институција под патронатом владе у Приштини, незадовољни њеном политиком према северу, захтевајући истовремено формирање Заједнице српских општина.
У међувремену, дирекција полиције у Приштини расписала је више конкурса за упражњена места у полицији, а прва група питомаца ступила је сада на дужност.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.