Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 07:07

Генералштаб Украјине: Погођен "Цезар Куников", потонуо у Црном мору; руски напад на Селидово

Рат у Украјини – 721. дан. У руском гранатирању Селидова у области Доњецка погинуле су три особе, а 12 их је рањено. Погођена је и зграда болнице. Генералштаб Оружаних снага Украјине потврдио је да је погођен руски велики амфибијски брод "Цезар Куников“ и да је потонуо >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Црном мору. Кремљ је демантовао Ројтерс да је руски председник Владимир Путин преко посредника предложио Сједињеним Државама прекид ватре у Украјини.
Рат у Украјини ушао је у 721. дан. Амерички Сенат, предвођен демократама, изгласао је усвајање пакета помоћи Украјини, Израелу и Тајвану у вредности од 95,34 милијарди долара. Зеленски је поздравио одлуку САД. Предлог закона о пакету помоћи Украјини од 60 милијарди долара биће прослеђен Представничком дому, који је под контролом републиканаца, на гласање.
Не очекује да ће у јулу алијанса упутити позив Украјини за чланство на самиту у Вашингтону, изјавила је амбасадорка Сједињених Држава при НАТО, Џулијана Смит.
Сједињене Америчке Државе су одбиле предлог руског председника Владимира Путина о прекиду ватре у Украјини, објавио је Ројтерс, позивајући се на неименоване руске изворе. 
Естонија тврди да се Русија спрема за војни конфликт са Западом у наредној деценији. Руско Министарство унутрашњих послова расписало је потерницу за Кајом Калас, естонском премијерком. Калас тврди да је не изненађује оваква одлука Москве и истиче да је то знак да добро поступа.
Руске снаге купују комуникационе терминале "Старлинк" Илона Маска у арапским земљама за употребу на ратишту, саопштила је украјинска војна обавештајна служба. Илон Маск тврди да не постоје шансе да Русија изгуби рат.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.