50 GODINA OD PRVOG ALBUMA BJELOG DUGMENTA - pesme uz koje su rasle mnoge generacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Mar.2024, 12:56

50 GODINA OD PRVOG ALBUMA "BJELOG DUGMENTA" - pesme uz koje su rasle mnoge generacije

Mnogobrojni albumi i višedecenijska neprolaznost
Bijelo dugme, po mnogima najveći i najznačajniji bend ikada na prostoru bivše Jugoslavije, stiže na Arsenal fest 2024 (27-29. jun), i to u rokenrol postavi, najavili su danas organizatori.
Velikani koji su se odavno upisali u istoriju muzike zasviraće na Main stageu Kneževog arsenala druge festivalske večeri, u petak 28. juna, u sklopu obeležavanja 50 godina od objavljivanja prvog albuma "Kad bi' bio bijelo dugme", 1974.
Decenijama unazad hvaljeni i širom sveta nagrađivani vođa benda Goran Bregović i ekipa su, za tu priliku, rešili da se vrate rokerskim aranžmanima i da stotinama hiljada obožavalaca u regionu, a i šire, podare one...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.