Izvor: RTS, 11.Mar.2024, 10:52

На лету из Сиднеја за Оукланд повређено 50 путника, авион почео нагло да пропада

Број путника који су повређени када је авион чилеанске авио-компаније "Латам ерлајнз" групе, због техничких проблема, почео нагло да пропада на лету из Сиднеја за Оукланд повећао се на 50.
Kако наводe медији са Новог Зеланда, један путник је тешко >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << повређен, а у болницу је превезено 13 људи.

Један од путника изјавио је за "НЗ Хералд" да је осетио брзо и нагло пропадање. Авион је, према плану, слетео на међународни аеродром у Оукланду, а путнике је сачекало пет амбулантних возила.
Једна путница каже да је гледала филм када је авион изгубио висину и "одређени број путника и чланова посаде је бачен на кров авиона".
Инцидент се догодио око сат времена од полетња.
"Скочила сам да помогнем где сам могла јер је и посада била повређена", рекла је којој је такође била потреебна медицинска помоћ.
Портпарол авио-компаније рекао је да су три члана кабинског особља пребачена у болницу на лекарске прегледе, без озбиљних повреда.
"Латам дубоко жали због било каквих непријатности које је ова ситуација изазвала путницима и понавља своју посвећеност безбедности, као приоритету у оквиру својих оперативних стандарда", рекао је портпарол.
Медији преносе да је реч о о авиону Боинг 787-9, али није познато који технички проблеми су узроковали пропадање летелице.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.