Izvor: RTS, 12.Avg.2023, 22:07

Суд у Атини одредио притвор за још 40 хулигана, породица убијеног младића тражи посебну истрагу

Суд у Атини је након узимања исказа одредио притвор за још 40 хулигана који су учествовали у нередима у којима је страдао 29-годишњи младић. Почело је и прикупљање ДНК ухапшених навијача. Породица убијеног младића поднела је суду захтев за посебну истрагу о околностима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << убиства. Сутра пред судом још 35 ухапшених навијача.
Настављено је саслушање ухапшених хулигана који су у понедељак учествовали у сукобу навијача Динама из Загреба и атинског АЕК-а у којима је страдао један младић
Данас је, након саслушања, одређен притвор за још 40 хулигана, а сутра ће пред суд изаћи још 35 ухапшених. Након јучерашњег саслушања одређен је притвор за 30 особа. Укупно је задржано 105 хулигана, а већина су држављани Хрватске.
Грчки јавни сервис ЕРТ преноси да је, због анализа, почело и узимање ДНК свих приведених хулигана.
У суду се са адвокатима појавио и брат убијеног младића. У краткој изјави новинарима поручио је да само тражи правду за свог брата.
Како преноси ЕРТ, породица убијеног младића је поднела суду захтев за посебну истрагу о околностима убиства.
Грчки медији су објавили да је истрагом круг главних осумњичених сведен на пет особа, и то на тројицу грчких држављана, једног Хрвата и једног Албанца.
Према полицијским изворима, са кључног видео-снимка, али и са других снимака сигурносних камера, као и са фотографија, починиоци се не могу идентификовати јер носе шлемове, фантомке и капуљаче.
Оптужени хулигани су углавном тврдили да су били на погрешном месту, у погрешно време, и да нису умешани у инциденте.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.