Izvor: RTS, 30.Jul.2023, 18:16

Експлозија на митингу у Пакистану – 40 мртвих, 120 повређених

Најмање 40 људи је погинуло, док је 130 повређено када је бомбаш самоубица активирао експлозивну направу на политичком митингу у северозападном Пакистану у провинцији Кибер Пактунква, на граници са Авганистаном, саопштила је полиција. Шеф локалне полиције Актар >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Хајат рекао је за Ројтерс да је експлозију изазавао бомбаш самоубица.
Виши полицијски званичник Назир Кан рекао је да се конвенција странке свештеника наклоњеног талибанима Фазала ур Рехмана одржавала на периферији Кара, главног града округа Баџур, када се догодила експлозија.

Кан је навео да су неки од рањених пребачени у главну градску болницу у критичном стању и да би број погинулих могао да се повећа.
Рехманова политичка партија је део коалиционе владе у Исламабаду.
Није познато да ли је Рехман био присутан, пренео је АП.
Широм Пакистана се организују митинзи ради мобилисања присталица за предстојеће изборе у августу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.