Izvor: RTS, 03.Mar.2024, 10:08

"Изазови неизвесне будућности" на 31. Бизнис форуму

Почиње 31. Бизнис форум који се одржава на Копаонику. Централна тема биће "Нови глобални контекст - Изазови неизвесне будућности". Форум траје до 6. марта, а учествоваће 200 говорника. Професор Економског факултета Драган Ђуричин је за РТС рекао да се Србија налази у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << структурној кризи која дуго траје и има различите облике испољавања, а последњи облик је геополитича криза.
Србија се налази у структурној кризи која дуго траје и има различите облике испољавања, рекао је у Јутарњем програму професор Економског факултета Драган Ђуричин, додавши да је последњи облик геополитичка криза. 
Објашњава да када год економија проклиза – геополитика постаје маркоекономска варијабла.
"Проблем геополитике је у томе што повећава вероватноћу такозваних црних лабудова. Феномена високог утицаја, а мале вероватноће и тада долазимо у ситуацију да је разлика између предвидљивости и вероватноће огромна и то је огромна неизвесност“, каже професор Економског факултета Драган Ђуричин, најављујући 31. Бизнис форум и тему неизвесне будућности.
Почиње 31. Бизнис форум Планирано је да се током три дана трајања Копаоник бизнис форума(КБФ) одржи 36 панела, три посебне сесије, четири специјална догађаја и обраћање четири посебна госта.
Учесницима ће се обратити гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић и министар финансија Синиша Мали.
Последњег дана КБФ биће одржан традиционални интервју са председницом Владе Србије Аном Брнабић.
Очекује се да ће на панелима учествовати више министара у Влади Србије.
На првом панелу овогодишњег КБФ учествоваће шефица канцеларије ММФ у Србији Јулија Устјугова, главни регионални економиста ЕБРД за Западни Балкан Петер Табак и главни економиста Светске банке за Западни Балкан Ричард Рекорд.
Посебан панел биће посвећен спорту, а као панелисти су између осталих најављени Небојша Човић, Остоја Мијаиловић, Добривоје Танасијевић-Ден Тана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.