Izvor: RTS, 01.Avg.2023, 16:28

Акција МУП-а код границе са Мађарском – нађено 300 илегалних миграната, откривене и пушке, пиштољи и муниција

У акцији усмереној на сузбијање илегалних миграција, у шумском појасу према граници са Мађарском полиција је пронашла укупно 300 ирегуларних миграната, саопштио је МУП. Претрагом терена откривени су и аутоматске пушке, ловачки карабин, пиштољи и комади муниције >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << различитог калибра.
У акцији је учествовало 820 полицијских службеника међу којима су припадници Специјалне анитерористичке јединице, Жандармерије, Интервентне јединице полиције, Полицијске бригаде, Управе граничне полиције, Управе криминалистичке полиције, Управе за технику, Антитерористичке групе и Полицијске управе Суботица, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је од укупног броја миграната, 13  задржано сходно одредбама Законика о кривичном поступку, док ће против њих 27 бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве
Пушке, пиштољи и муниција "Полиција је претрагом терена од насеља Хајдуково ка Старој караули, Јасеновачке шуме као и 'Омаровог кампа', пронашла девет аутоматских пушака, ловачки карабин са оптичким нишаном, три пиштоља, као и 841 комад муниције различитог калибра.

Пронађени мигранти су, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице, превезени у прихватне центре где им је обезбеђен адекватан смештај.
"Полиција ће и у наредном периоду спроводити редовне контроле кретања и боравка миграната како би се очувала безбедност и сигурност свих грађана, као и самих миграната", истиче се у саопштењу.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је да МУП неће дозволити да било ко угрози безбедност грађана и њихове имовине, истичући да наша земља поштује сва права миграната у складу са међународним конвенцијама и има хуман приступ према њима, али захтевамо да поштују законе Србије. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.