Izvor: RTS, 02.Mar.2024, 19:33

Временска прогноза за 3. март 2024.

Ујутру понегде ниска облачност. Током дана претежно сунчано. Једино је после подне, уз локални развој облачности, на истоку и југу могућа краткотрајна киша или пљусак. Јутро ће бити прохладно, током дана топло, до 20 степени.
Прогноза времена, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)
03.03.2024. Недеља: Ујутро понегде ниска облачност. У току дана претежно сунчано и топло. Средином дана и после подне, уз локални развој облачности, на југозападу, југу и истоку Србије краткотрајна киша или пљусак. Ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 0 до 8, а највиша од 15 до 20 степени.
04.03.2024. Понедељак: Након делимично ведрог јутра, током дана умерено наоблачење уз појачање јужног и југоисточног ветра, нарочито на планинама и у кошавском подручју. На југу Баната очекују се удари кошаве олујне јачине. Киша ће касније после подне и увече почети да пада најпре на југу Србије, а током ноћи падавинска зона ће се проширити на већину крајева који се налазе јужно од Саве и Дунава. На високим планинама прелазак кише у снег. Најнижа температура од 2 до 10, а највиша од 14 до 19 степени. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%; Количина падавина ≥ 10 л/м² у периоду до 3 h, вероватноћа 90%.
05.03.2024. Уторак: Обилније падавине се очекују на подручју Косова и Метохије и на југоистоку Србије (у Јабланичком, Пчињском и Пиротском округу) - од 20 до 40 mm за 24 h. На високим планинама у овој области (изнад 1500 m) интензиван влажан снег. У осталим крајевима Србије уз променљиву облачност мања количина падавина. Ветар у краткотрајном скретању на северни и северозападни. Најнижа температура од 5 до 9, а највиша од 10 степени на југу до 17 степени на северу Србије. Упозорења: Количина падавина ≥ 30 л/м² у периоду до 24 h, вероватноћа 80%.
06.03.2023. Среда: Променљиво облачно, местимично с кишом или краткотрајним пљуском, а на планинама са снегом. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 4 до 8, а највиша од 13 до 16 степени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.