Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 11:13

За Средњу школу унутрашњих послова више од 3.000 пријављених, на једно место 15 кандидата

На конкурс Министарства унутрашњих послова за упис 210 ученика, млађих од 17 година, у први разред Средње школе унутрашњих послова "Јаков Ненадовић“ у Сремској Kаменици, који је трајао од 3. до 18. априла, пријавило се више од 3.000 кандидата. МУП наводи да тo недвосмислено >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << потврђује да је повећано поверење у полицију и ставља ту средњу школу на врх најтражених школа у Србији.
Број пријављених кандидата показује да је на једно место у Средњој школи унутрашњих послова конкурисало 15-оро кандидата, саопштио је МУП.
Министарство наводи да ти подаци потврђују неопходност таквог, систематског и континуираног школовања деце, које им даје могућност да се, одмах после основног образовања, професионално усмере, развијају и оспособљавају за обављање посла полицајца.
МУП подсећа да је, на иницијaтиву министра унутрашњих послова Братислава Гашића, да после дугих 14 година та средња школа поново отвори врата будућим ђацима, Влада Републике Србије донела одлуку да Средња школа унутрашњих послова поново почне са радом.
У саопштењу МУП-а се додаје да је, непуних шест месеци од ступања Братислава Гашића на функцију министра унутрашњих послова, потпуно реализована идеја о поновном покретању те школе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.