Izvor: RTS, 10.Okt.2023, 08:36

Напад на избеглички камп у Мјанмару, погинуло 29 особа

У нападу на избеглички камп у Мјанмару погинуло је 29 особа. Медији наводе да је реч о најсмртоноснијем нападу откако је војска преузела власт у Мјанмару након пуча 2021. године. Уједињене нације поручиле да цивили никад не смеју да буду мета.
У артиљеријском >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нападу на избеглички камп у близини границе Мјанмара и Кине убијено је 29 особа, међу којима су и жене и деца, преноси Ројтерс позивајући се на локалне медије.
Напад на камп се догодио око поноћи по локалном времену у мјанмарској савезној држави Качин. Камп се налази на око пет километара од базе формације која се залаже за независност Качина која је годинама у сукобу са мјанмарском војском.
Ројтерс наводи да је реч о најсмртоноснијем нападу откако је војска преузела власт у Мјанмару након пуча 2021. године.
Уједињене нације саопштиле су да је у Мјанмару расељено више од милион људи.
Канцеларија Уједињених нација у Мјанмару саопштила је да је веома забринута због извештаја о смрти цивила у кампу за интерно расељене.
"Кампови за интерно расељене особе су места за заклон и цивили, без обзира на то где се налазе, никад не би смели да буду мета", наводи се у саопштењу канцеларије УН у Мјанмару.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.