Izvor: RTS, 14.Nov.2023, 10:58

Саобраћај на прузи Сегедин-Суботица креће 28. новембра

Путнички саобраћај на прузи Сегедин-Суботица креће 28. новембра, написао је на својој Фејсбук страници Јанош Лазар, мађарски министар грађевинарства и саобраћаја.
Ово смо, између осталог договорили на састанку министара саобраћаја и унутрашњих >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << послова Мађарске и Србије, навео је Јанош Лазар и додао је заједнички циљ обе земље да се успостави такав возни ред који ће задовољити потребе становника Сегедина и Суботице.
Министри грађевинарства и саобраћаја две суседне земље Јанош Лазар и Горан Весић су са министрим унутрашњих послова Србије и Мађарске Братиславом Гашићем и Шандором Пинтером јуче у Београду разговарали о могућностима убрзавања прекограничног саобраћаја за путнике, као о продужетку радног времена на мањим граничним прелазима.
Они су такође договарали модалитете обављања граничне контроле на будућој брзој прузи Београд-Будимпешта. 
Пруга Суботица-Сегедин, изграђена 1869. године,  је у потпуности модернизована и електрификована током 2021. и 2022. године, а теретни саобраћај кренуо је у августу 2022. године. 
Иако је првобитно било најављено да ће путнички саобраћај кренути 23. октобра ове године, због неспремности мађарске стране, старт путовања за грађане на овој релацији одложен је за новембар ове године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.