Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 18:33

Временска прогноза за 27. април 2023.

Сутра променљиво облачно са дужим сунчани периодима. Тек понегде може бити мало кише. На истоку и југу земље повремено јак северозападни ветар. Јутро хладно, понегде са слабим мразом. Током дана до 18 степени.
Прогноза времена, упозорење и вероватноћа >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

 
26.04.2023. Среда: До средине дана изнад већег дела претежно облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима, само на северозападу Војводине и у Неготинској Крајини променљиво облачно и суво. После подне престанак падавина и постепено разведравање у целој земљи. Ветар слаб и умерен, северозападни, на северу и истоку повремено и јак, а на планинама источне Србије и са олујним ударима. Највиша температура од 12 до 18 степени.
27.04.2023. Четвртак: Ујутро хладно, местимично слаб приземни мраз. У току дана променљиво облачно са сунчаним интервалима и у већем делу суво. Појава кише биће локална и краткотрајна. Ветар слаб и умерен, на истоку и југу Србије, као и на планинама повремено, јак, северозападни, увече у слабљењу. Најнижа температура од 0 до 8 степени, највиша дневна од 13 до 18 степени. Упозорење: Приземни мраз или у планинским пределима мраз Tmin < 0 степени, вероватноћа 90%.
28.04.2023. Петак: Ујутро хладно, местимично слаб приземни мраз. Пре подне претежно сунчано, после подне наоблачење, а краткотрајна киша се очекује у току ноћи на северу. Ветар слаб, променљивог правца. Најнижа температура од 1 до 6 степени, највиша дневна од 16 до 20 степени. Упозорење: Приземни мраз или у планинским пределима мраз Tmin < 0 степени, вероватноћа 90%.
29.04.2023. Субота: Променљиво облачно и нестабилно, повремено са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб, променљивог правца. Најнижа температура од 4 до 11 степени, највиша дневна од 17 до 21 степен. Упозорење: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 90%.
30.04.2023. Недеља: Променљиво облачно и нестабилно, понегде са краткотрајним пљусковима и грмљавином. Ветар слаб и умерен северозападни. Најнижа температура од 6 до 11 степени, највиша дневна од 18 до 21 степен. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 70%.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.