Izvor: RTS, 01.Avg.2023, 12:44

Тајфун донео поплаве у Кину, најмање 20 људи страдало

Најмање 11 особа је погинуло, а 27 се воде као нестале у поплавама које су погодиле Пекинг после рекордних падавина. Жртава има и у области Хебеи – тамо је страдало девет особа. Више од пола милиона људи погођено је поплавама.
Обилне кише падају већ >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << четврти дан у Пекингу и оближњим градовима након што је тајфун донео северној Кини непрекидне падавине и поплаве.

Пекинг ће први пут употребити резервоар за поплаве који је изграђен још пре 25 година.
У кинеској престоници је од понедељка увече затворено више од 100 планинских путева и евакуисано више од 52.000 људи из њихових домова.
Неколико линија метроа у Пекингу, укључујући западна предграђа, данас су обустављене.
Доксури, једна од најјачих олуја која је погодила Кину, ослабила је док се креће ка унутрашњости земље, али су власти упозориле да остају ризици од даљих поплава и клизишта.
У Пекингу су за данас прогнозиране олује са грмљавином, као и за суседни град Тјенђин и провинцију Хебеи, јавила је државна телевизија Си-Си-Ти-Ви.
Кинески председник Си Ђинпинг позвао јевласти да се максимално ангажују да број жртава поплава на северу Кине буде што је могуће мањи и да се услови врате у нормалу што је пре могуће, јавила је новинска агенција Синхуа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.