Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 10:17

МУП пронашао у просторијама осумњичених припадника балканског нарко-картела 2,7 милиона евра

Претресом станова и осталих просторија које су користили осумњичени припадници балканског нарко-картела који су ухапшени у четвртак на више локација у Србији, полиција је пронашла више од 2,7 милиона евра, саопштено је из МУП-а.
Поред веће количине >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << новца пронађеног у становима које су користили, на једној од локација у специјално изграђеном скривеном простору пронађена су три пластична бурета са више од 2,7 милиона евра, речено је у МУП-у.

Претресање станова и осталих просторија које су користили осумњичени извршено је на локацијама у Београду, Нишу, Лозници, Суботици и Зрењанину, a том приликом пронађене су два снајперске пушке, три аутоматске пушке, аутоматски пиштољ, четири пиштоља, бомба, четири пригушивача, 24 детонаторске каписле и пет уређаја за даљинско покретање детонатора, 13 пакета пластичног експлозива, оптички нишан, више стотина комада муниције различитог калибра, перике и силиконске маске.
Начелник Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић рекао је да се најмање седам тона кокаина који је заплењен током 2020. године доводи у везу са члановима балканског картела који су у четвртак ухапшени у Београду, Суботици, Зрењанину.
У сарадњи са Европолом, како је нагласио, Србија је успела да идентификује кључне мете на својој територији и мапира њихове криминалне активности широм света и додаје да се верује да овај картел стоји иза пошиљки од више тона које су стигле у Европу из Бразила, Еквадора, а преко Африке. Све заплене кокаина су извршене ван Србије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.