Izvor: RTS, 12.Okt.2023, 05:54

Шести дан сукоба Израела и Хамаса – погинуло више од 2.000 људи, Савет безбедности УН се сутра хитно састаје

Сукоб израелске војске и Хамаса ушао је у шести дан. Према подацима са обе стране, погинуло је више од 2.000 људи. Турска преговара о ослобађању цивила које као таоце држи Хамас. Савет безбедности ће сутра одржати састанак о сукобу Израела и Хамаса. Израел данас формира >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << владу јединства.
Шести дан сукоба израелске војске и Хамаса. Са територије Либана јуче је гађан положај израелске војске, а одговорност за тај напад преузео је Хезболах. Одбрамбене снаге Израела узвратиле су ватром.
Од суботе је више од 2.000 особа погинуло у Израелу и на територијама под палестинском контролом. Највише је погинулих у Гази.
Турска води преговоре о ослобађању цивила које Хамас држи као таоце, саопштио је високи турски званичник, преноси Ројтерс.
Савет безбедности Уједињених нација састаће се у петак поподне поводом сукоба Израела и Хамаса, преноси Ројтерс позивајући се на дипломатске изворе.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.