Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 09:33

ЦИК: Кампања за гласање за смену градоначелника на северу од 19. до 21. априла

Централна изборна комисија усвојила је на данашњој седници одлуку о скраћењу редовних изборних рокова и план активности за гласање за смену градоначелника у општинама Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Северна Митровица које ће се одржати 21. априла. Како се наводи, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << кампања за гласање ће почети 19. априла, а завршиће се 21. априла у седам сати ујутру, преноси Газета експрес.
Друга тачка плана односи се на захтеве за акредитацију домаћих и међународних посматрача, НВО и медија који ће се, како је истакнуто, подносити од 1. до 15. априла.

Подношење захтева за акредитацију посматрача политичких субјеката почиње 1. априла и завршава се 15. априла 2024. године, наводи се у трећој тачки плана који је усвојио ЦИК.
Именовање општинских изборних комисија биће 17. марта, а именовање бирачких одбора почиње 10. априла и завршава се дан касније.
Списак бирачких места биће објављен најкасније до 16. марта.
Према седмој тачки плана период за промену Бирачког центра у оквиру општине почиње 18. марта и завршава се 03. априла.
Рок за оспоравање и потврђивање бирачког списка почеће 18. марта и трајаће до 5. априла, док ће пријава за регистрацију као бирача ван Косова бити од  29. марта до 3. априла.
Овера бирачког списка врши се најкасније до 09. априла 2024. године.
Период гласања путем поште за регистроване бираче ван Косова почиње 12. априла и завршава се 20. априла.
"Пријава за регистрацију бирача са посебним потребама и у установама почиње 10. априла и завршава се 18. априла", последња је тачка плана за гласање за смену градоначелника у четири општине на северу Косова.
Такође, на овом састанку, ЦИК је размотрио и одобрио планирање буџета за организацију процеса гласања за или против смене градоначелника у општинама Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Северна Митровица, које ће се одржати 21. априла. Према одлуци ЦИК-а, планирани буџет за организацију овог процеса износи 233. 204 евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.