Izvor: RTS, 05.Jun.2023, 07:54

Залутала "цесна" над Вашингтоном подигла ловце Ф-16 пре него што се срушила у Вирџинији

Америчка ратна авијација подигла је борбене авионе Ф-16 који су кренули за лаким путничким авионом типа "цесна" који је нарушио ваздушни простор око главног града САД Вашингтона, пре него што се срушио у Вирџинији.
"Цесна" се срушила у савезној држави >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Вирџинији, а на месту несреће нису пронађени преживели.

Америчка војска је претходно покушала да ступи у контакт с пилотом који није реаговао и чинило се да "цесна" лети на аутопилоту, изјавио је неименовани извор упознат са случајем.
Авион је полетео са аеродрома у Елизабетону (Тенеси), а ишао је ка аеродрому "Лонг Ајленд Мекартур" у Њујорку, који се налази око 80 километара источно од Менхетна, наведено је у саопштењу Федералне управе за авијацију.
Делује да је авион стигао до Њујорка, а затим се окренуо за скоро 180 степени и наставио лет пре него што је пао.
У авиону биле четири особе Из полиције државе Вирџиније потврђено је да су у авиону биле четири особе и да на месту пада није било преживелих.
Авион "цесна" који је пао регистрован је на компанију "Енкор моторс" из Мелбурна (Флорида), а власник компаније Џон Румпел изјавио је за Вашингтон пост да су у авиону били његова ћерка, унука и њена дадиља.
"Не знамо ништа о паду авиона. За сада смо у контакту са људима из Федералне службе за цивилну авијацију", рекао је Румпел.
Ловци над Вашингтоном пробили звучни зид Током потере за "цесном", амерички ловци Ф-16 извршили су пробијање звучног зида изнад Вашингтона, што је изазвало изненађење и узнемиреност становништва.

Многи су на друштвеним мрежама објавили да изненада осећају подрхтавање тла и зидова кућа.
"Борбени авиони добили су дозволу за пробијање звучног зида и лет суперсоничном брзином што су могли да чују становници главног града САД", наведено је у званичном саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.