Izvor: RTS, 12.Sep.2023, 22:48

Авион са 159 путника принудно слетео на поље у Новосибирској области

Авион руске компаније "Урал Аирлинес", са 159 путника и шест чланова посаде, који је летео из Сочија за Омск, принудно је слетео у Новосибирску област. Нико од путника није теже повређен, јављају руски медији.
Прелиминарни узрок ванредног слетања >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << авиона у новосибирској области био је квар хидрауличког система током лета, саопштили су из службе за ванредне ситуације.

Како преносе руски медији путници су Омск већ видели са прозора авиона, када им је сопштено да ће летелица бити преусмерена у Новосибирск. 
После подизања авиона пилоти су константовали квар на хидрауличком систему који је неопходан, између осталог, за продужавање стајног трапа и кочење, управљање крилима и другим механизмима.
Да је покушано слетање авиона на аеродром у Омск авион би вероватно слетео са писте.
Пилоти су се, када су схватили да немају довољно горива за лет до Новосибирска, одлучили да авион спусте у поље. Пре тога, посада је успела да пренесе сигнал за помоћ.
Авион је остао нетакнут и није се запалио приликом слетања. Чланови посаде брзо су евакуисали путнике користећи тобогане на надувавање.
Како је саопштено, нико од путника на лету није теже повређен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.