Izvor: RTS, 12.Sep.2023, 19:39

Временска прогноза 13. септембар 2023.

Веома топло, а затим од четвртка неколико степени свежије. Ипак и даље температура изнад просека за другу декаду септембра. Сутра ће јутро и пре подне бити сунчани. Ваздушни притисак је у паду и најављује приближавање облачности из средње Европе. Она ће крајем дана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << захватити крајњи запад Балкана, а тек у четвртак стићи ће до Србије. Док облаци не стигну, топао ваздух са Медитерана подићи ће живу у термомометру високо. У најтоплијем делу дана од 30 до 34 степена. У Београду ведро јутро, поподне умерено облачно и температура до 33 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ) 
13.09.2023. Среда: Ујутро по котлинама југозападне Србије и на Пештерској висоравни  краткотрајна магла. Пре подне претежно сунчано, а после подне мало до умерено облачно, суво и даље веома топло за ово доба године. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни. Најнижа температура од 8 до 19, а највиша од 30 до 34 степена. У току ноћи на северу Србије локална појава краткотрајне кише. Упозорење: Tmax ≥ 32 степена, вероватноћа 95%.
14.09.2023. Четвртак: Променљиво уз смену сунчаних и облачних интервала. Очекује се и локална појава краткотрајне кише или пљуска са грмљавином, углавном у Војводини, западној и југозападној Србији, као и у планинским пределима. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 12 до 20, а највиша од 27 до 33 степена. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 90%. Tmax ≥ 32 степена, вероватноћа 90%.
15.09.2023. Петак: Променљиво уз смену сунчаних и облачних интервала. Очекује се и локална појава краткотрајне кише или пљуска са грмљавином. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 13 до 19, а највиша од 26 до 31 степен. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 80%.
16.09.2023. Субота: Променљиво облачно, у већем делу суво са сунчаним интервалима, а само на истоку и југу Србије са краткотрајном кишом и пљусковима са грмљавином. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни, крајем дана на југу Баната у појачању. Најнижа температура од  12 до 17, а највиша од 27 до 30 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 70%.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.