Izvor: RTS, 28.Jul.2023, 05:53

Аква-парк у Београду – идеја стара две деценија, чак 12 инвеститора почињало градњу

У Београду постоје два аква-парка и оба су приватна. Један је највећи у Србији. Ипак, идеја о градском аква-парку већ две деценије не миче са дна. Чак 12 инвеститора започињало је градњу и одустајало.
Уместо 11 базена са 21 тобоганом и 6.500 квадратних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << метара под воденим површинама – зидови зарасли у шибље, огољене жице и депонија. Већ две деценије идеја о највећем аква-парку у Европи не миче са дна. Чак 12 инвеститора започињало је градњу и одустајало. За то време Београд је добио два аква-парка.
Први тобогани стигли су у Београд 2013. године, развијали се, ширили капацитете. Сада их само у једном комплексу има 18, од којих су неки високи и 25 метара.
"То је доста захтеван посао, треба имати и сараднике спољне. Ми радимо и са компанијама из Турске које нас обилазе на годишњем нивоу и које нам праве сада дино парк и разне атракције. Имамо, наравно, и компаније из Србије са којима сарађујемо што се тиче комплетног одржавања од пумпи филтера, па надаље. Потребно је бити пажљив и одржавати све да би функционисало и да би било гостима увек доступно", каже Милош Силић, власник аква-парка у Београду.
Први аква-парк у Србији изграђен је у Јагодини. Седамнаестогодишње искуство каже – то је исплатива и самоодржива инвестиција.
"Ми се трудимо да имамо један од најлепших аква-паркова у Европи, а убедљиво најјефтинији. Идемо са неком економском ценом, да буде разумна цена, да буде приступачна свим групама грађана, свим старосним категоријама, а да се заради. Идемо на количину, на масу, на број људи који долази и веома смо задовољни том нашом политиком коју спроводимо", наводи Зоран Глигоријевић, директор аква-парка у Јагодини.
Аква-парк у Јагодини изграђен је средствима града. Како кажу, већ у другој години отплаћени су сви трошкови.
Причало се још 2010. да ће Град Београд наставити изградњу аква-парка у блоку 44, али то се није догодило. На наше питање шта је са досадашњим плановима, од надлежних нисмо добили одговор.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.