Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 23:00

Велики пожар у Подгорици, било угрожено 10 кућа

У Подгорици је избио велики пожар, а ватра букти од Косора према Дољанима. Према речима командира Службе заштите и спасавања Горана Јанковића било је угрожено и 10 кућа, а ватрогасци покушавају да локализују пожар.
У 20.14 сати Служба заштите и спасавања >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << примила је пријаву да гори ниско растиње у Дољанима. На лице места упућено је пет посада са 15 ватрогасаца.

"Изласком на лице места затечен је пожар већих размера, који се шири услед појачаног вјетра. Припадници Службе су на терену како би локализовали пожар", наведено је у објави на Фејсбуку.
"Негде око 20 часова грађани су јавили да је непознато лице подметнуло пожар у непосредној близини кућа. Брзо су наше екипе дошле на терен и хтели смо да у првом таласу бранимо стамбене објекте, међутим услед јаког ветра пожар се пренео на отворен простор и сад смо негде отприлике при самом врху брда успели да локализујемо пожар и ставимо га под контролу", рекао је Јанковић за РТЦГ.
Навео је да рачунају да ће за неких пола сата, уколико ветар не направи проблем, пожар у потпуности бити локализован.
"Вечерас је било угрожено око десетак кућа. Брзом интервенцијом наших припадника успели смо да одбранимо сваки стамбени објекат", казао је Јанковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.