Izvor: RTS, 06.Apr.2023, 06:15

Медвед се засладио медом, опустошио 10 кошница код Бабушнице

За медведе који се буде из зимског сна, нема ништа лепше него када се засладе медом у пчелињаку. Управо то се десило у бабушничком крају.
Пчелињак у бабушничком селу Раљин готово је уништен, јер је медвед опустошио 10 кошница. Камере Ловачког удружење >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Лужница" забележиле су долазак необичног госта бар пет пута.

"Сигурно је у питању и глад, јер је доста изгубио током зимског сна на својој тежини. Да је назовем паметна мечка, отвори сандук, помакне га мало, узме по два, три рама, поједе и иде", каже Драгомир Митић, председник ЛУ "Лужница". 
Иако су сусрети човека и медведа веома ретки, ловочувари кажу да треба бити опрезан у шуми.
"Ја сматрам да мечка неће да нападне, хоће ако има младе. Не ваља да се бежи, јер кад почнеш да бежиш, можда она осети страх и тада хоће да нападне", каже Радован Андрејић, ловочувар.
Медвед који је усликан још увек борави у бабушничком крају, а како се претпоставља највероватније је дошао из правца Црне Траве.
И овај догађај би можда могао да послужи као упозорење овдашњим пчеларима да обрате пажњу на своје кошнице, да их не би изненадио незвани гост од неких 150 килограма.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.