Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 17:29

На Хоргошу откривено 1,6 килограма хероина – пакете сакрили у наслону седишта

На граничном прелазу Хоргош спречен је покушај кријумчарења 1,6 килограма хероина. Осумњичени мушкарац и жена путовали из Прешева ка Бечу и цариницима су пријавили само лични пртљаг. Контролом откривено да се пет пакета хероина налази у наслону сувозачевог седишта. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Цариници на граничном прелазу Хоргош спречили су покушај кријумчарења скоро 1,6 килограма хероина у наслону једног сувозачког седишта аутомобила "пежо 308" којим су један мушкарац и жена путовали из Прешева ка Бечу.
Покушај кријумчарења је откривен сат времена иза поноћи.
На постављено питање да ли имају нешто да пријаве, жена која је управљала возилом, као и њен сувозач, изјавили су да са собом носе само лични пртљаг.
Међутим, током детаљне контроле, откривено је да се у наслону сувозачког седишта крије пет пакета облепљених сивом селотејп траком, испуњених прашкастом материјом за коју се основано сумња да је реч о хероину.
Мерењем откривених пакета, утврђено је да се ради о укупној количини од 1.569 грама дроге, након чега су кријумчарени наркотици заједно са путницима и возилом предати полицији у даљу надлежност, саопштила је Управа царина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.