Izvor: RTS, 18.Dec.2023, 07:04

Залужњи: Нема застоја на фронту; Писторијус: Немачке трупе биће трајно у Литванији

Рат у Украјини – 663. дан. Украјинске снаге саопштавају да је током ноћи оборено 20 руских дронова, као и једна балистичка ракета "искандер". Украјинска безбедносна служба покренула је истрагу o уређајима за прикупљање информацијама пронађеним у канцеларијама које >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је у будућности требало да користи Валериј Залужњи, главнокомандујући украјинске војске.
Руски напади у Дњепропетровској области и Никопољу, али и Липецкој, Ростовској, Волгоградској, Белгородској области, обележили су јучерашњи дан рата у Украјини.
Украјинске снаге обориле су два руска дрона изнад Дњепропетровске области, а претходно je извршен напад на Никопољ током којег је оштећено неколико стамбених и пословних зграда.
С друге стране стижу извештаји о десетинама оборених украјинских дронова на територији Русије. Како преносе агенције, два руска села у Белгородској области, која се граниче са Украјином, остала су без струје после украјинског гранатирања овог подручја. Такође, у селу Теребрену је оштећено неколико стамбених објеката.
У међувремену, Министарство одбране Украјине је поручило да је немогуће да без мобилизације на окупу одржи више од милион украјинских војника и да ниједна регрутна кампања не би успела да окупи око 1,1 милион војника, што је тренутни број активних припадника украјинске војске, резервиста и добровољаца.
Руски председник Владимир Путин је истакао да ће Русија бити суверена или уопште неће постојати.
Путин је такође упозорио на "проблеме" због тога што се суседна Финска придружила НАТО-у раније у току 2023. године и најавио да ће Војска Русије бити реорганизована другачије како би више трупа било стационирано на северозападу земље, у близини границе са Финском и балтичким државама.
Док се ратна дејства настављају, њихове економске последице не јењавају.
Око 2.150 украјинских камиона и даље је заглављено на граници са Пољском и не могу да се врате у Украјину, пошто пољске камионџије и даље протестују због, како тврде, нелојалне украјинске конкуренције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.