Izvor: RTS, 09.Dec.2023, 13:37

Разбијена стакла и ишчупана метална врата на амбуланти у Совом Долу

На амбуланти у мултиетничком насељу Суви До код Косовске Митровице разбијена су стакла и ишчупана метална врата са шипкама која су обезбеђивала ту здравствену установу, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Канцеларија за Косово и Метохију >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << истиче да је најновији напад наставак таласа етничких инцидената на КиМ којима је мета све српско.

Последице овог напада хулигана приметила је медицинска сестра при доласку у амбуланту, наведено је у саопштењу.
Канцеларија указује да је амбуланта у Сувом Долу више пута била на мети екстремиста и наглашава да је, иако ова здравствена установа пружа лекарску помоћ и Србима и Албанцима, јасно да екстремисти, заслепљени мржњом, за то не маре, већ ломе и вандализују све што носи префикс српско.
Додаје се да је напад изазвао велику забринутост мештана који у амбуланти у Сувом Долу добијају преко потребну медицинску помоћ.
Канцеларија за Косово и Метохију ће преко својих представника на терену санирати штету и наставити да улаже у српске здравствене установе на КиМ, наглашава се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.