Izvor: RTS, 05.Dec.2023, 20:54

Рекордни број путника на нишком аеродрому

Авионом за Љубљану из Ниша, са аеродрома Константин Велики, отпутовао је вечерас и један посебан путник, рекордни 422. 256. Његовим путовањем 26 дана пре краја године, премашен је рекорд из 2019. године.
Даница Михајловић је из Сврљига, ради у Нишу и први >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пут лети авионом. Пажња коју је добила на аеродрому јој је каже помогла да превазиђе нервозу.

"Осећај је одличан, мало сам нервозна јер је први пут. У Љубљану идем зато што тамо ме чека друг па после идемо даље на пут, идемо Италија, Немачка, Холандија и тако даље", каже Даница Михаловић из Сврљига.
Компанија "Ер Србија" продужила је уговор о субвенционисаним летовима – 3 из Краљева и 7 из Ниша, 5 редовних ка Франкфурту, Келну, Љубљани, Истанбулу и Београду и 2 сезонске линије ка Атини и Тирани.
"За разлику од неких преходних уговора овај уговор је на 4 године, што даје сигурност како аердормима који послују југу Србије тако и свим путницима који гравитирају ка њима јер могу да рачунају на те линије у наредне 4 године", каже Јиржи Марек, директор компаније "Ер Србија".
Михајло Здравковић, директор ЈП "Аеродроми Србије", верује да ће и остале компаније, које лете са аеродрома "Константин Велики" у Нишу, пре свега "Рајанер" и "Визер", појачати мрежу својих дестинација у будућности и путницима пружити додатне повољности и могућности.
Нишки аеродром очекује нове дестинације и због проширења аеродромске зграде на којој се радови при крају. Путници ће како је најављено имати боље услове од наредног лета.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.