Izvor: RTS, 11.Nov.2023, 17:51

Пленковић сменио министра Баножића, тужилаштво потврдило да је изазвао несрећу

Хрватско државно тужилаштво потврдило је да је министар одбране Марио Баножић изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинула једна особа. Премијер Андреј Пленковић саопштио је да је разрешио Баножића и да ће дужности министра обављати државни секретар. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Државно тужилаштво Републике Хрватске потврдило је да је јутрошњу саобраћајну несрећу код Винковаца у којој је погинула једна особа изазвао министар одбране Марио Баножић.
Након тога је премијер Хрватске Андреј Пленковић, у ванредном обраћању јавности, саопштио да разрешава Баножића, као и да ће дужности министра одбране преузети државни секретар Здравко Јакоп.
Пленковић је изразио саучешће породици погинулог возача комбија.
"Особе које су штићене особе друге категорије имају правило да могу сами возити. Возио је своје особно возило. Ишао је у приватну ситуацију. За штићене особе је боље да возе професионалци. Ово је била ситуација кад је он (Баножић) за викенд сам возио и дошло је до тешке прометне несреће", рекао је Пленковић.
Поручио је и да ће се пронаћи начин како би се пружила помоћ породици погинулог возача комбија.
До саобраћајне несреће је дошло јутрос, око шест сати, на излазу из Винковаца према Жупањи, када су се сударили приватни аутомобил министра одбране Марија Баножића и комби, преноси Индекс.
У несрећи је погинуо возач комбија, а Баножић је теже повређен. Задобио је повреде главе и у свесном је стању, али како су рекли из болнице, не сећа се несреће. Баножић је прво превезен у болницу у Винковцима, а након тога у КБЦ Осијек.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.