Izvor: RTS, 06.Nov.2023, 23:20

Танјуг: Европска комисија потврдила напредак Србије у важним областима

Европска комисија је у новом Извештају за 2023. годину констатовала напредак Србије у областима правосуђа и медија, а дошло је до напретка и у оцени о усклађивању са спољном политиком ЕУ, сазнаје "Танјуг" у дипломатским изворима.
Србија је, према >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мишљењу ЕК, напредовала и у области реформе правосуђа, као и у медијским реформама. Похваљена су два недавно усвојена закона у оквиру медијске стратегије, Закон о јавном информисању и медијима и Закон о електронским медијима, сазнаје Танјуг.
Србија је напредовала и када је реч о усклађивању са спољном политиком ЕУ, за разлику од прошле године када је констатовано назадовање.
Извештај о Србији за 2023. годину биће објављен у Бриселу, у среду, 8. новембра, заједно са извештајима о процени напретка свих кандидата и потенцијалних кандидата у процесу проширења ЕУ, а први пут представиће се и извештаји о Украјини, Молдавији и Грузији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.