Izvor: RTS, 31.Okt.2023, 17:12

Претучен порески инспектор у Пожеги, задобио прелом кука и руке

У поступку контроле евидентирања промета преко фискалног уређаја код пореског обвезника - предузетника из Пожеге дошло је до физичког напада на пореске инспекторе Н. М. и Д. Г, јер су у поступку контроле утврђене неправилности. Из МУП-а су саопштили да је нападач >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ухапшен.
Супружник пореског обвезника код кога је вршена контрола нанео је пореском инспектору (Н. М.) тешке телесне повреде (прелом руке и кука), па је инспектор хитно превезен у болницу у Ужицу, где је у току операција, саопштила је Пореска управа.
Пореска управа осуђује сваку врсту насиља и истиче да ће искористити законска средства како би заштитила запослене на радном месту.
МУП: Нападач ухапшен Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожеги ухапсили су данас М. З. (39) из Пожеге, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.
Kако је саопштено из МУП-а, сумња се да је он напао двојицу пореских инспектора који су обављали контролу пословања једне радње у Пожеги и једном од њих нанео тешке телесне повреде.
Повређени порески инспектор задржан је на лечењу у болници. Хапшење је изведено по налогу вишег јавног тужиоца у Ужицу. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.