Izvor: RTS, 31.Okt.2023, 14:29

Урсула фон дер Лајен у Београду, у току састанак са Вучићем

Председник Србије Александар Вучић састао се у Палати "Србија" са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен. Поред разговора са Вучићем планирано да се састане и са премијерком Аном Брнабић.
Александар Вучић и Урсула Фон дер Лајен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << имаће најпре тет-а-тет разговор у Палати "Србија", а затим и састанак са члановима двеју делегација. Председник је синоћ рекао да ће током целог дана имати разговоре са председницом Европске комисије о свим важним питањима за Србију.

"Она остаје у Београду да преноћи и дуго ћемо, осим званичних разговора, имати разговоре и после тога, у четири ока и заједничку вечеру. Имаћемо много времена да разговарамо о свим важним питањима за Србију", рекао је Вучић.
Фон дер Лајен у Београд долази у оквиру четвородневне посете Западном Балкану, коју је почела у недељу у Скопљу, а како би представила детаље Плана раста ЕУ за регион.
Она је јуче боравила и у Приштини, где је на конференцији за новинаре са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи рекла да постоји нови инвестициони план који функционише веома добро, и да се успеси могу постићи само ако Београд и Приштина нормализују своје односе.
Фон дер Лајен се претходно у Скопљу састала са председником Северне Македоније Стевом Пендаровским и премијером Димитром Ковачевским, где је поновила да ЕУ планира да помогне земљама Западног Балкана да остваре реформе неопходне за интеграцију у европски блок инвестицијом од шест милијарди евра.
Током посету Западном Балкану Фон дер Лајен је данас пре подне посетила Црну Гору, а сутра ће посетити Босну и Херцеговину.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.