Izvor: RTS, 26.Okt.2023, 18:35

Почео Самит Европског савета, тема и дијалог Београда и Приштине

Самит Европског савета, на којем ће главне теме бити рат у Украјини и на Блиском истоку, почео је у Бриселу. Kако су најавили европски званичници, разговараће се о дијалогу Београда и Приштине и ситуацији у Сахелу.
Председник Европског савета Шарл >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Мишел рекао је, уочи састанка Европског савета, да се он одржава у тешким временима.
"Кључно је још једном показати да је ЕУ уједињена у одбрани наших принципа, у одбрани наших вредности и зато подржавамо Израел који покушава да се брани у складу са међународним правом и међународним хуманитарним правом", рекао је Мишел.
Oсудио је Хамас и, како каже, "насилни терористички напад", и најавио да ће се разговарати о томе како обезбедити хуманитарни приступ.
"Сматрамо да цивили морају бити заштићени увек и свуда", поручио је Мишел.
Додао је да је кључно ставити до знања да ће ЕУ подржавати Украјину колико год буде потребно.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.