Izvor: RTS, 26.Okt.2023, 05:47

Вучић и Курти данас у Бриселу, одвојени састанци са европским званичницима

Председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти иду у Брисел, где ће на одвојеним састанцима разговарати са европским званичницима који посредују у дијалогу Београда и Приштине. Предвиђено је да састанци почну у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 14 часова.
Председник Вучић ће се у Бриселу састати са председником Европског савета Шарлом Мишелом, шефом дипломатије ЕУ Жозепом Борељом, специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Планирани су и састанци са канцеларом Немачке Олафом Шолцом, председником Француске Емануелом Макроном и премијерком Италије Ђорђом Мелони.
Према најавама из Брисела, данас неће бити дијалога Београда и Приштине, већ ће се Александар Вучић и Аљбин Курти одвојено састати са европским званичницима.
Уочи одласка у Брисел, председник Александар Вучић је рекао за РТС да је велика петорка била у Београду и да смо спремни да разговарамо. Куцају на отворена врата када је Београд у питању, неће бити лако, нема лепог састанка у Бриселу, нагласио је Вучић.
Коментаришући поруку из Приштине да су прихватили европски предлог, Вучић указује да су то прихватили као базу, али да су "трикови у детаљима". Рекли су да ЗСО није тема, ако то није тема - не знам шта је, рекао је Вучић. 
Портпарол Европске уније Петер Стано саопштио је да је планирано да састанци почну у 14 часова.
Није познато којим ће састанком почети данашњи разговори у Бриселу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.