Izvor: RTS, 22.Okt.2023, 11:37

Вучић: Све је данас тешко око Косова и Метохије, али верујем да ћемо успети да пронађемо излаз

Председник Александар Вучић рекао је да је разговор са "великом петорком" био тежак, али да верује да ће наћи неки излаз, иако за Србију ту нема лаких ствари.
Александар Вучић је за ТВ Пинк изјавио да је јучерашњи разговор са "великом петорком" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << био тежак и да ту за Србију нема лаких тема.

"Не могу да говорим о детаљима, јер је такав договор, али око Косова и Метохије све је данас тешко", напомиње председник.
Људи мисле, указује, да је то само због Бањске, али истиче да то није случај и да не треба заборавити њихов крајњи циљ, а то је признање самопроглашене независности Косова.
"Да ли би био разлог Бањска или неки други, може нешто у том тактичком смислу да промени, али суштински та политика односа према Србији, у којој Приштина увек има предност јер су 22 од 27 земаља Европске уније, најмоћније земље, признале независност Косова, као и САД. Онда вам је јасно како ствари стоје", истакао је председник.
За Србију ту нема лаких ствари, истиче, али се нада да ћемо успети.
"Верујем, ако то могу да кажем и да умирим људе, верујем да ћемо успети да пронађемо неки излаз", рекао је председник.
Председник је најавио да ће у четвртак, петак, ићи у Брисел, где ће тема бити Косово и Метохија.
Додао је да може да се деси да ће и председница Владе Ана Брнабић по повратку из Њујорка у то време бити у Бриселу, али различитим поводом.
"Избори ће бити 17. децембра и биће пресудни за народ" Председник је изјавио да ће избори бити одржани 17. децембра и да ће бити пресудни за народ, јер ће на њима изабрати да ли желе да живе у богатијој земљи или да се врате у прошлост.
На питање када ће се знати тачан датум избора, Вучић је рекао да ће се то знати када их буде расписао, али да већ сада може да каже да ће се одржати 17. децембра.
"Мислим да су одлучујући избори, јер после овога четири године неће бити избора. Четири године неће бити избора и онда ћемо имати све изборе заједно 2027. године. Све изборне циклусе заједно 2027. године, говоримо о великим изборима дакле, и покрајинским, и републичким, и председничким", рекао је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.