Izvor: RTS, 20.Okt.2023, 19:25

Вучић о Резолуцији Европског парламента: Било би ме срамота да сам на њиховом месту

Председник Србије Александар Вучић каже да би га било срамота да је на месту оних у Европском парламенту који се позивају на међународно право.
Замољен од новинара да на церемонији отварања нове зграде железничке станице "Београд центар" у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Прокопу прокоментарише Резолуцију Европског парламента којом се позива Србија да призна независност Косова на основу међународног права, Александар Вучић је рекао да би га било срамота на месту европских парламентараца.

"Ми морамо да разумемо да они тако гледају на ствари. Што се тиче права, да сам на месту тих који су тај закључак донели, било би ме срамота и то је све што имам да кажем. Да ли је њих срамота, сигуран сам да није. Преживеће Србија упркос свему", поручио је Вучић.
Нагласио је да је у питању само Европски парламент, а не став Европске комисије.
Посланици Европског парламента усвојили су у четвртак "Резолуцију Европског парламента о недавним дешавањима у дијалогу Србија–Косово".
Европски парламентарци су позвали на увођење мера против Србије, циљаних санкција против појединаца одговорних за сукоб у Бањској и замрзавање фондова, ако истрага докаже директну повезаност Београда са догађајима у Бањској од 24. септембра.
Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик рекао је да Резолуција Европског парламента није само порука за једну страну, већ да шаље поруку да прошлост мора да се превазиђе како се не би поновила и да се у њој истиче подједнака одговорност Београда и Приштине.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.