Izvor: RTS, 20.Okt.2023, 09:38

Мета се извинила јер је палестинским корисницима додата реч "терориста"

Компанија Мета објавила је извињење након што је убацила реч "терориста" у опис профила неких палестинских корисника Инстаграма. Кажу да је била "грешка у вези са аутоматским преводом".
Проблем је погодио кориснике који у опису профила имају реч >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Палестинац" написану на енглеском језику, палестинску заставу и реч "елхамдулилах" написану на арапском.
"Хвала богу, палестински терористи се боре за своју слободу", гласила је реченица након аутоматског превода, преноси Гардијан. 
Портпарол Мете је рекао за да је проблем решен и да аутоматски превод сада гласи само "Хвала Богу". 
"Решили смо проблем који је накратко проузроковао неприкладне преводе са арапског. Искрено се извињавамо због тога што се ово догодило", рекао је портпарол.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.