Izvor: RTS, 16.Okt.2023, 16:14

Успеси пиротских џудиста

Џудо клуб „Ипон“ из Пирота, за само две године, постао је један од најбољих и најтрофејнијих клубова у југоисточној Србији. Од почетка године, освојили су двеста медаља на првенствима и међународним турнирима. Пирот је први пут добио и вицешампиона државе. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Кажу, када приметите да ваше дете са радошћу одлази на тренинге и негује такмичарски дух, тада је прескочило прву степеницу ка освајању трона. Миа Николић, џудисткиња из Пирота, прескочила је пет степеника.
“Моје прво државно првенство је било, када сам освојила седмо место и сада ово је велики скок од седмог на друго место. Тренинзи су били доста напорни и пре свега вежбали смо да радимо технике. Ударци су строго забрањени и тога нема у џудоу, као код осталих борилачких споротва. Овде се раде разна бацања, технике”, каже Миа Николић, висешампион државе.
“Ишао сам на двадесет такмичења и на њима сам освојио 14 медаља”, истиче Јанко Потић, џудиста.
Маша Потић додаје: “Све више и више ми се свиђа џудо, јер учим нове технике и много ми је занимљивије него пре. На задњем такмичењу сам освојила бронзану медаљу”.
Пиротски џудисти успели су да, за само, две године освоје преко двеста медаља на такмичењима, а клуб је од петнаест чланова, нарастао на сто, од којих је 56-торо регисторваних такмичара.
“Мени је, пре свега, циљ да се деца баве неким спортом, да им унесемо здраву радну навику, да се друже. Џудо је прелеп спорт, олимпијски је. Не само да развија моторику, код деце, него их учи поштовању, самоконтроли и то је оно право”, наводи Данило Драшковић, тренер џудо клуба.
Џудисти се већ спремају за наредно државно првенство, а чак и они најмлађи имају визију да ће једног дана бити олимпијски шампиони. Формула је јасна - ко има циљ, постиже успех.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.