Izvor: RTS, 16.Okt.2023, 14:23

Притвор због кријумчарења људи у покушају - изнајмили возило у Београду за пут до Мађарске

На предлог Трећег основног јавног тужилаштва у Београду суд је одредио притвор четворици мушкараца, од којих су тројица држављани Албаније, а сумњиче се да су намеравали илегалним путем да пребаце две особе, које су имале забрану уласка на територију Европске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << уније, у Мађарску.
Ухапшени су Ф. К. (23), К. Л. (22) и Е.Х. (44), и А.Ф. (34) због постојања основане сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи у покушају у саизвршилаштву, наводи се у саопштењу Трећег основног јавног тужилаштва.
Осумњичени су саслушано пред јавним тужиоцем Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, након чега је за њих предложен притвор.
Они су осумњичени да су 13. октобра намеравали да илегалним каналима пребаце на територију Мађарске две особе које су имале забрану уласка на територију ЕУ.
Сумња се да су најпре изнајмили рент-а-кар возило на Новом Београду које је требало да буде коришћено да се они превезу до државне границе са Мађарском, где би из затим преузео један од осумњичених који је требало да их превезе до Будимпеште.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.