Izvor: RTS, 14.Okt.2023, 06:02

Руске снаге четврти дан нападају код Авдејевке, украјинска војска тврди да одолева

Рат у Украјини – 597. дан. Руске снаге нападају код Авдејевке, а украјинска војска поручује да успева да одбије нападе. Украјински генерал је рекао да су интензивиране борбе на северу источног фронта, да су се руске снаге прегруписале и да нападају у правцу Купјанска. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Борбе на истоку Украјине су настављене. У руском нападу на град Покровск у Доњецкој области, једна особа је погинула, а 13 је повређено, саопштиле су регионалне власти.

Украјински председник Володимир Зеленски и холандски премијер Марк Руте су посетили црноморску луку Одеса, и обећали да ће побољшати украјинску противваздушну одбрану.
Зеленски, који се из Одесе обратио учесницима састанка Здружених експедиционих снага одржаном на шведском острву Готланд, упозорио је да Русија покушава да дестабилизује регион Балтичког мора.
С друге стране, руски председник Владимир Путин одбацио је као бесмислене наводе да је Русија оштетила гасовод између Финске и Естоније, истакавши да су такве тврдње измишљене како би скренуле пажњу са напада на "Северни ток".
Представник Русије у Уједињеним нацијама Василиј Небензја поручио је да оружане снаге Украјине имају озбиљне проблеме са попуњавањем својих редова, тако да се шездесетогодишњи и седамдесетогодишњи Украјинци предају руској страни.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.