Izvor: RTS, 14.Okt.2023, 06:02

Мартин Лав једино дете у Србији које болује од Шинсел-Гедион синдрома, у насељу Степа Степановић месецима прикупљају помоћ

О насељу Степа Степановић углавном се говори када имају проблеме, а имају их много. Ипак, то их не спречава да буду хумани. Станари насеља имају традицију да редовно прикупљају помоћ за оне којима је потребна. Већ четири месеца прикупљају новац за Мартина Лава Николића, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који се бори са ретким Шинсел-Гедион синдромом.
Насеље Степа Степановић већ две године сваког десетог у месецу организује хуманитарне акције. Већ четири месеца прикупљају новац за Мартина Лава Николића, који се бори са ретким Шинсел-Гедион синдромом.

"Ми гледамо да се укључимо углавном пред крај акције и углавном тамо где је најхитније. За малог Лава Мартина је баш хитно. Нема бизниса који је на било који начин укључен, а да није допринео. Свако доприноси у мери у којој може", каже Александар Ђорђевић.
Мартин је једино дете у Србији које болује од те ретке болести. За лечење му је потребно још 13 милиона динара.
Александра Благуновски, Мартинова мајка, наводи да се широм Србије, али и ван граница, организују акције за Мартина.
"Неке су тихе, унутар неких кругова, као што је и Степа Степановић. Јако је емотивно пролазити тај ролеркостер емоција, јер у једном делу ви сте скрхани, преплашени, под траумом, а у другом делу имате емпатију, љубав, ту заједницу која се ствара око Мартина", каже Благуновски.
Станари Степе углавном помажу болесној деци, а у свакој акцији учествују и продавнице, ресторани, козметички салони.
"Уместо новца којим би платили неку услугу, ми просто кажемо колико порука треба да се пошаље тај дан, за то дете, тако да ми тог дана новац не примамо", истиче Маја Матић.
Горан Станишић, станар и водоинсталатер, каже да своје услуге наплаћује некада кроз СМС поруке, зависно од обима посла, а да некада буде уплата на рачун за малог Мартина.
Следећу хуманитарну акцију насеље Степа Степановић организује 10. новембра.
Још не знају коме ће тог дана помагати и надају се да ће Мартин до тада већ отићи на лечење.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.