Izvor: RTS, 11.Okt.2023, 17:10

Ђаци Основне школе "Бранко Радичевић" у Бољевцима - шампиони у покретању хуманитарних акција

Ђаци Основне школе "Бранко Радичевић" у Бољевцима јединствени су по броју хуманитарних акција које су покренули и у којима свакодневно учествују. У јуну су прикупљали и сортирали гардеробу за штићенике прихватилишта на Новом Београду, а ове недеље одлучили су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да ту акцију понове.
Солидарност и хуманост, по томе су препознатљиви ђаци Основне школе "Бранко Радичевић" у Бољевцима. Има их око 300, а већина свакодневно помаже најсиромашнијим и старијим суграђанима. Од 5.000 становника Бољеваца, петина су пензионери и често им је потребна подршка.

Скупљање чепова само је једна од успешних акција од најмање 50 које је реализовао волонтерски клуб школе за 12 година постојања.
Лане су скупили око 400 килограма чепова и тако допринели акцији "Чеп за хендикеп". На путу хуманости води их и наставница Борка Милошевић.
"Уче да помажу, да не размишљају само о себи већ и о другима и да виде друге људе око себе. Шта год могу да одвоје, своје време или новац или гардеробу. Било шта што је њима вишак, знају да то треба неком другом", каже Милошевићева.
Скупљали су и новац за најсиромашније и покретали петиције. Помоћ им пружа и Месна заједница, одакле кажу да немају обавезу да организују хуманитарне акције, али добру вољу и те како имају јер знају колико то значи суграђанима.
"Цене ту нашу помоћ јер немају стварно. Онда дођу до нас, пожале се да немају и ми дамо", истиче Јанко Склабински из Месне заједнице Бољевци.
Ђаци сада прикупљају новац за Народне кухиње на Косову и Метохији, а за Нову годину другарима из покрајине послаће и пакетиће.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.