Izvor: RTS, 11.Okt.2023, 16:52

Грета Тунберг поново осуђена на новчану казну због непоштовања полицијске наредбе

Суд у Малмеу осудио је климатску активисткињу Грету Тунберг на новчану казну пошто није послушала полицијску наредбу током протеста за заштиту животне средине у луци у Малмеу.
Грета Тунберг је поново осуђена пошто није послушала полицијске наредбе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << током протеста за заштиту животне средине у луци у Малмеу којем је присуствовала са другим климатским активистима, пренео је шведски јавни сервис СВТ.
Тунбергова је први пут осуђена на новчану казну у јулу, пошто је месец дана раније такође протестовала због допремања нафте у луку у Малмеу.
Неколико сати након изрицања прве пресуде, Грета Тунберг се прикључила новом протесту у Малмеу, на којем је поново ухапшена пошто није послушала полицијску наредбу.
Током суђења признала је да није слушала позив полиције да напусти лице места, али негира било какав злочин.
"Мој поступак мора бити ослобођен казне јер је планета у невољи. Блокирали смо оне који изазивају климатску кризу. Моји поступци су били оправдани", навела је Грета Тунберг током суђења.
Грети Тунберг је суд изрекао 90 дневних новчаних казни од 50 шведских круна и мора одмах да уплати 1.000 круна у фонд за жртве злочина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.