Izvor: RTS, 10.Okt.2023, 18:28

На Мердару ухапшен Томица Бојковић из Прилужја

Томица Бојковић из Прилужја код Обилића ухапшен је на пункту Мердаре и одведен у станицу полиције у Приштини, пренели су РТС-у чланови његове породице. Приштинска полиција саопштила да је Бојковић осумњичен за наводни ратни злочин извшрен у периоду између 1998. и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1999. на подручју Врчитрна. Канцеларија за КиМ: Свакодневним привођењима и хапшењима Срба Приштина додатно подиже тензије и изазива нове кризе на терену.
Канцеларије за Косово и Метхојију саопштила је да је 52-годишњи Томица Бојковић ухапшен на Мердару, без икаквог образложења и потом спроведен у Приштину.
"Томица је у тренутку хапшења био са супругом и враћао се из Kрушевца који повремено посећује. Отац је троје деце и до сада је годинама без проблема прелазио административну линију", истиче Канцеларија за КиМ.
Kанцеларија за KиМ одмах је ангажовала адвоката и он ће проверити све детаље привођења и пружити Бојковићу неопходну правну помоћ и заштиту.
У међувремену, полиција у Приштини потврдила је да је ухапсила мушкарца са иницијалима Т. Б. српске националности, наводећи да је осумњичен за кривично дело ”ратни злочин против цивилног становништва", наводно почињено у периоду 1998-1999. године на подручју општине Вучитрн.
Наводе да је осумњичени упућен у полицију и да се очекује да буде саслушан у присуству браниоца. У координацији са правосудним органима биће предузети сви даљи поступци, наводи приштинска полиција.
Додатно застрашивање Срба Канцеларија за КиМ је у саопштењу истакла да новим произвољним хапшењем Срба, Приштина српском народу шаље порука да нису добродошли на својој родној груди и додатно их застрашује - "са циљем њиховог трајног прогона са простора Kосова и Метохије".
"Нема сумње да је реч о тихом институционалном етничком чишћењу Срба и спровођењу плана Аљбина Kуртија о етнички чистом Kосову и Метохији где се Србима шаље порука да у сваком тренутку могу завршити у Kуртијевим казаматима", наглашава Канцеларија за КиМ.
Додају и да "свакодневним привођењима и хапшењима Срба, Приштина на челу са Kуртијем уместо неопходне деескалације, додатно подиже тензије и изазива нове кризе на терену".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.