Izvor: RTS, 10.Okt.2023, 09:48

Милан је повређен у сечи шуме, сада живи у тешким условима

У околини Прокупља један младић, у нехуманим условима, годинама живи сам од тешког физичког рада на коме је задобио тешке телесне повреде. Док је имао зараду, ма колико мала била, ни од кога није тражио помоћ тако да га нема на евиденцијама установа социјалне заштите >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нити било које хуманитарне организације.
Двадестдеветогодишњи Милан Спасић тешко се повредио у сечи шуме радећи за дневницу од које једва преживљава. Вишеструки преломи леве ноге и две операције везале су га за кревет у оронулој породичној кући у којој нема воде и купатила, а и старе електроинсталације потенцијална су опасност.
 “Плашим се да не падне кућа, да ме не удари. Шта знам, зидови су попустили, зграда цела је попустила, цела кућа може да падне, него ја немам где, шта је ту је, ја другде немам,” каже Милан Спасић из Горње Трнаве.
Несрећа га је довела у ситуацију да буде и гладан и жедан. Од тога су га, како каже, спасили добри људи који га обилазе, а више од свега му значи топла људска реч и подршка.
“Милан је добар радник, добар дечко, борац је кроз живот свој, ради нон-стоп…Ситуација је сад код њега мало тежа, треба му још опоравак дуго, треба да иде у бању,” каже Бојан Младеновић, из Доње Трнаве.
Мирјана Стојиљковић из Београда je рекла да је њему неопходно да се направи или поправи кућа јер он жели да живи нормалан живот као сва омладина у Србији, да има своју децу, да има своју породицу.
Милана очекује још једна операција и дужи опоравак. У Центру за социјални рад кажу да ће убрзано радити да добије једнократну а потом интервентну помоћ, као и боље услове смештаја. За сада, обезбеђена му је само редовна исхрана.
“Када смо се уверили да стварно треба помоћи, онда смо одлучили да му дајемо кувани оброк сваког дана,” каже секретар Црвеног крста Прокупље Драган Суботић
Стигла је и порука да ће по опоравку бити посла за Милана у једној прокупачкој фирми. Једва чека да поново ради па макар то опет била надница којом су се пре њега бавили сви у породици.
“Од наднице нисам могао да средим кућу. Волео би да се среди кућа, да могу да се оженим, да имам своју породицу као сви људи,” каже Милан Спасић, из Горње Трнаве.
За формирање породице потребна му је боља кућа и верује да му се можда поново догоде неки добри људи који могу да помогну.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.