Izvor: RTS, 08.Okt.2023, 12:50

Вучић: Ситуација у свету гора него што је била, али Србија може да напредује

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је тренутна ситуација у свету много гора него што је била, али да верује да Србија, и у таквим условима, може да напредује јер је опредељена за мир.
Александар Вучић је, на "Збору Крајишника" у Ковилову, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << истакао да се плаши да се крај хаоса у свету, који је многоструко већи, не назире. 

"Наше је да чувамо своју земљу и да се трудимо да напредујемо и да снажимо нашу војску, јер да немамо нашу војску, не брините, одавно би наш народ био плен оних који су га прогонили са вековних огњишта, као што су то учинили и нашем крајишком народу", рекао је Вучић.
Говорећи о састанку Европске политичке заједнице у Гранади, Вучић је рекао да је имао важне састанке са 34 европска лидера.
"Радио сам оно што ми је посао, покушао да заштитим и сачувам Србију, надам се да ћемо у томе успети", поручио је Вучић.
Истакао је да је у Ковилову разговарао са Крајишницима који су, како је рекао, много тога тешког у животу прошли и пропатили, прогнани са својих огњишта. Казао је да су они ти који, жешће од осталих, бране од историјских фалсификата који покушавају Теслу да представе као неког другог, сем Србина и Американца, да су они ти који говоре ко је Милутин Миланковић, Симо Матавуљ, Григор Витез и многи други.
"Поносан сам што као држава можемо да помогнемо у очувању наше културе, традиције и обичаја нашег народа, јер од њих добијамо много више – безграничну љубав и посвећеност напретку Србије", истакао је Вучић.
Захвалио им је што су, како је рекао, увек уз наш народ на КиМ и уз своју Србију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.