Izvor: RTS, 07.Okt.2023, 18:34

Владика Арсеније: Сви ходочасници су добро, у сталном смо контакту са амбасадом у Тел Авиву

Епископ нишки Арсеније, који заједно са владиком тимочким Иларионом и групом ходочасника борави у Израелу, каже да су сви српски ходочасници добро, као и да је део њих по плану пута већ на аеродрому, а друга група близу границе са Египтом.
Владика >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Арсеније наводи да у Израелу борави више група ходочасника из Србије.
"Владика тимочки Иларион и ја смо у једној групи која је кренула из Ниша 1. октобра. Један део групе треба данас да се врати у Србију, а други да настави поклоничко путовање манастиру Свете Kатарине на Синају у Египту", рекао је владика.
Та група која данас треба да се врати у Србију броји 54 ходочасника, они су кренули из Витлејема, већ су близу аеродорма у Тел Авиву и имају лет у 22 сата.
"Сви су добро, али како чујемо лет је отказан", рекао је владика Арсеније и нагласио да покушавају да нађу решење за њихов повратак.
Све време смо у контакту са нашом амбасадом у Тел Авиву која је на висини задатка, додао је владика Арсеније.
"Други део групе у којој смо ја и владика тимочки има 35 путника, наша група је око 100 километара од границе са Египтом. Надамо се да ћемо за сат времена прећи границу, то је група која је кренула из Ниша и сви смо безбедни и добро", рекао је владика Арсеније.
Наводи да су бројни туристи и ходочасници који бораве у Израелу из свих крајева света изненађени ситуацијом.
"Чуле су се експлозије, ПВО израелске војске, видели смо дим у даљини, али смо били у хотелу до пре неколико сати, слушали упутства наше амбасаде и решили сада када се ситуација смирила да кренемо на раније планиране дестинације", додао је владика.
Указао је да једна група српских ходочасника из Диселдорфа у Јерусалиму, као и да су и они добро.
"Једна група из Србије, из Kраљева и једна српска група из дијаспоре – Аустрије и Швајцарске вратили су се јуче. Једна наша група из Лондона требало је да се данас врати, вероватно су и они на аеродрому", рекао је владика Арсеније.
Сирене за ваздушну опасност огласиле су се рано јутрос у јужним и централним деловима Израела након ракетног напада из Појаса Газе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.