Izvor: RTS, 29.Sep.2023, 13:49

НАТО одлучио да пошаље додатне трупе на КиМ; Акција приштинских специјалаца у Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку

НАТО је саопштио да је одобрио да се пошаљу додатне снаге због тренутне ситуације на Косову и Метохији. Косовска полиција извршила је јутрос претрес КБЦ у северном делу Косовске Митровице одакле је запленила снимке видео-надзора. Извршен је претрес и ресторана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Греј". Акција косовске полиције и у Звечану и Зубином Потоку. Очевици јављају да је косовска полиција напустила поједине локације где су вршени претреси. Канцеларија за КиМ је саопштила да је јутрос на северу Косова и Метохије настављена брутална и прекомерна демонстрација силе.
Најмање пет оклопних возила косовске полиције налази се испред ресторана и стамбеног објекта, улица за саoбраћај је блокирана, али не и за пешаке. Два специјалца су на улазу у улицу. Више возила Еулекса налази се у близини овог рејона.

Улица у којој је полиција иначе води ка дечјем вртићу и основној школи и деца у овим тренуцима су на путу ка школи.
Како сазнаје Радио контакт плус са лица места, претрес је изведен и у котларници и вешерају у митровичком КБЦ-у.
"У току је полицијска операција у вези са последњим догађајима у Бањској, за сад нема ухапшених“, рекао је вршилац дужности командира косовске полиције за регион север Ветон Ељшани.
Полицијске операције се изводе и у Звечану и Зубином Потоку.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.