Izvor: RTS, 26.Sep.2023, 23:48

Трамп проглашен кривим за превару

Бивши амерички председник Доналд Трамп и његова породична фирма проглашени су одговорним за превару, у оквиру парнице по грађанској тужби државне тужитељке Летиције Џејмс, која га је оптужила да је незаконито тврдио да има већу имовину и нето вредност. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Пресуду је донео судија Артур Енгорон из суда државе Њујорк на Менхетну, пренео је Глас Америке.

Џејмс је тужила Трампа у септембру 2022, оптужујући њега и фирму да су читаву деценију лагали о вредности своје имовине и нето богатству 45. председника САД, како би добили боље услове за банкарске кредите и осигурање.
Она је рекла да је Трамп увећао сопствену нето вредност за чак 2,23 милијарде долара, а једном мером и чак 3,6 милијарди долара, на годишњим финансијским извештајима датим банкама и осигуравајућим компанијама.
Државна тужитељка је рекла да имовина чија је вредност "надувана" обухвата Трампово имање Мар-а-Лаго на Флориди, његов стан у поткровљу куле на Менхетну и разне пословне зграде и терене за голф.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.