Izvor: RTS, 26.Sep.2023, 11:52

Вучић са амбасадорима Квинте: Тражио сам да Кфор преузме бригу о безбедности на Северу

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадорима земаља Квинте - САД, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и са шефом делегације Европске уније, при чему је затражио да Кфор преузме бригу "о свим безбедносним питањима на северу Косова >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << уместо Куртијеве полиције".
Александар Вучић је саопштио да је у једном од најтежих тренутака за Србију имао важан разговор са представницима Квинте.
“Поновио сам ставове Србије о последњим догађајима на Косову и Метохији и затражио да Кфор преузме бригу о свим безбедносним питањима на северу Косова уместо Куртијеве полиције”, навео је Вучић на Инстаграму,
Додаје да је поставио и питање зашто је косовска полиција одбила да Еулекс присуствује самој операцији која је провођена на територији севера Косова.
Састанку Александра Вучића са амбасадорима Квинте и Европске уније присуствовао је и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.
Састанак је одржан у згради Председништва на Андрићевом венцу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.